Туреччинa

З немовлям у валізі втікати від режиму Ердогана

Книга 《Немовля у валізі》була опублікована в форматі PDF на веб-сайті Правозахисної організації (Advocates of Silenced Turkey).

В Туреччині опозиціонери втікають з країни, щоб уникнути смерті. Доктор Рана Х., яка піддавалася нелюдському поводженню в ув’язненні зі своєю двомісячною дитиною, вирішила втекти за кордон. Їй довелося заховати дитину у валізу при перетині кордону.

Лікар Рана Х., яка була взята під ватру разом з її 2-місячним немовлям в рамках гонінь, ініційованих після “спроби” державного перевороту 15 липня 2016 року, розповіла про свої труднощі Правозахисної організації ( Advokates of Silenced Turkey – AST). Молода лікарка була змушена на втечу з дитиною у валізі, беручи до уваги всі перешкоди, з якими може при цьому зіткнутися. Для того, щоб зафіксувати усі скарги, після 15 липня Організація AST випустила книгу, присвячену подіям, що пережили лікар та її сім’я, під назвою 《Немовля у валізі》.

Через переслідування тисячі людей були змушені залишити Туреччину. Дехто з тих, хто не мав змогу перетнути кордон легально через безправний Наказ Президента, загинули у річці Меріч. Життя лікарки Рани Х. змінилось за один день.

《ЗА ГРАТАМИ МЕНІ ДОВОДИЛОСЬ ЗЦІДЖУВАТИ СВОЕ МОЛОКО У РАКОВИНУ》
Рана Х., на момент 15 липня перебувала у відпустці зі своїм чоловіком, повернувшись додому в першу чергу була вражена тим, що чоловіка було звільнено з роботи. Після цього вона була затримана поліцією у своєму домі. Рана Х., яка після тривалого лікування нарешті змогла народити дитину, була змушена знаходитись під вартою з немовлям, котрому на той момент не було навіть двох місяців. Породіллі не дозволяли годувати дитину. Вона розповіла, що в результаті молоко накопичувалось в грудях і це задавало такий нестерпний біль, що їй доводилося зціджувати його у раковину, а коли вона просила: 《Дайте хочаб серветки!》 – ніхто навіть не підійшов.

《Я НАВІТЬ НЕ МОГЛА ДИВИТИСЬ》
Після важкого періоду утримання за гратами Рана Х., та її чоловік, котрі були звільнені, прийняли рішення про виїзд за кордон, і знову ж таки зіткнулись з труднощами. На кордоні їм наказали покласти дитину до валізи. Ні я, ні моя жінка не змогли покласти нашого маленького сина до валізи. 《Це було нестерпно, ми не змогли навіть на це дивитись》- розповідали вони. Це довелося зробити бабусі. Такими були перші кроки подружжя-лікарів, у яких відібрали їхню мрію, їхнє життя та їх професію.

СПОЧАТКУ США, ПОТІМ КАНАДА
Подружжя деякий час прожили в Грузії, потім переїхали до Америки, а згодом в Канаду. Рана Х. котра намагається почати нове життя після втечі з Туреччини, каже 《Ми бачили, якими жорстокими та осудними можуть бути люди, котрі живуть в Анатолії, Туреччині 》і, думаючи про завтрашній день, з надією говорить: 《Ми віримо, що доля приготувала для нас краще майбутнє 》.

Книга 《Немовля у валізі》була опублікована в форматі PDF на веб-сайті Правозахисної організації (Advocates of Silenced Turkey).

https://rus.ukraynahaber.com/2019/10/09/08/49/2501/

Відео | Заклик до світових лідерів «Свободу ув’язненим немовлятам» в Туреччині.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button