Економіки

В Туреччині 8,6 мільйонів чоловік мають дохід нижче 3600 гривень.

Через уповільнення зростання економіки в Туреччині значно збільшилася загальна кількість бідних і безробітних людей, які потребують допомоги.

Населення Туреччини все більше і більше збіднюється. У першій половині цього року ще 366 тисяч людей стали потребувати більшої державної підтримки, оскільки їх щомісячний дохід став нижче 852 турецьких лір. Кількість громадян, які володіють Грін картою, що дозволяє отримувати державну допомогу, досягла 8 мільйонів 628 тисяч осіб.

Через уповільнення зростання економіки в Туреччині значно збільшилася загальна кількість бідних і безробітних людей, які потребують допомоги.

Згідно з даними, наданими Інститутом соціального забезпечення Туреччини, за перші 6 місяців поточного року, через зменшення щомісячного доходу нижче прожиткового мінімуму, рівного 852 тур. ліри, кількість людей, які потребують державної соціальної допомоги, збільшилася на 366 тисяч і досягло 8 мільйонів 628 тисяч людей.

Згідно із законодавством, якщо сума доходу в родині, що проживає в одній квартирі, становить третину мінімальної заробітної плати на кожну людину, що еквівалентно 852 лірам 66 курушам (150 доларів), то вони мають право на Грін карту з безкоштовним медичним обслуговуванням. Якщо дохід на одну людину в одній квартирі перевищує 852,66 тур. лір, то загальне медичне страхування в сумі 76,6 тур. лір оплачується самим громадянином.

При цьому випускники середніх шкіл у віці до 20 років і випускники університетів у віці до 25 років можуть користуватися медичними послугами, не оплачуючи медичне страхування, за рахунок страхування своїх батьків. Вважається, що навіть ті, у кого немає страхування на ім’я батьків, отримують медичне страхування, яке оплачуються державою без перевірки доходів.

ДОХІД ВПАВ НИЖЧЕ 852 ТУРЕЦЬКИХ ЛІР

За вказаний період число людей, які потребують державної допомоги і не в змозі оплатити соц. премії, збільшилася на 366 тис. і зросла до 8 млн. 628 тис. чоловік. Це різке збільшення привело до погіршення балансу в системі соціального забезпечення і показало, що люди швидко збідніли через економічну кризу.

За даними Інституту соціального забезпечення Туреччини, з 82 мільйонів 3 тисяч 882 осіб в рамках соціального забезпечення включено 70 мільйонів 536 тисяч 529 осіб. З них 22 мільйона 260 тисяч осіб – активні працівники, 12 мільйонів 828 тисяч осіб – пенсіонери, 35 мільйонів 27 тисяч осіб є залежними, тобто вони отримують страховий статус за рахунок матерів, батька або чоловіка (дружини). Приблизно 11,5 мільйона громадян живуть поза системою соціального забезпечення.

В ТУРЕЧЧИНІ 16,8 МІЛЬЙОНІВ ЧОЛОВІК ЖЕБРАКУЮЧИХ

У середньому річний індивідуальний дохід в Туреччині в 2018 році склав 24 199 тур. лір. Згідно з даними Інституту Статистики Туреччини по доходах і умов життя 2018 році по регіонах, найвищий дохід в минулому році був в Стамбулі, а найнижчий в регіонах: Малатья, Елазиг, Бінґьоль, Тунджелі. Дані також показали, як швидко настає бідність в Туреччині: для 16 мільйонів 888 тисяч чоловік річний дохід становить 10 670 тур. лір. Ця цифра також відповідає 21,2 відсоткам населення.

Автор: Юнус Ердогду | [email protected]

Twitter: @erdogduy

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: instagram.com/ukraynahabercom/

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button