Туреччинa

Число щоденних смертей від COVID19 в Туреччині стало рекордним майже за 5 місяців

Кількість загиблих від COVID19 в Туреччині на 9 лютого зросла до 266, що є найвищим щоденним рівнем майже за п'ять місяців, при цьому щоденні випадки зараження знизилися до 108 тис.

Кількість загиблих від COVID19 в Туреччині на 9 лютого зросла до 266, що є найвищим щоденним рівнем майже за п’ять місяців, при цьому щоденні випадки зараження знизилися до 108 тис.

Треба сказати, що наприкінці грудня щоденні випадки захворювання становили близько 20 тис., проте відтоді їх кількість різко зросла через висококонтагіозний штам коронавірусу Омікрон, повідомляє Duvar.

Тим часом 4 лютого число щоденних випадків досягло рекордного рівня в 111 тис. Кількість загиблих, про яку повідомлялося 9 лютого, стала найвищою з 276 осіб 14 вересня.

Крім того, міністр охорони здоров’я Туреччини Фахреттін Коджа заявив в Twitter, що в містах, де вперше був зареєстрований спалах Омікрона, спостерігається значне зниження числа випадків захворювання.

«Очікується, що така ж ситуація складеться і в інших наших містах», – додав він.

Нагадаємо, що з моменту початку кампанії з імунізації в січні 2021 року, з метою протидії поширенню вірусу, Туреччина ввела понад 143,47 млн доз вакцин проти COVID19.

Понад 57,52 млн осіб отримали перше щеплення, в той час як понад 52,56 млн осіб були повністю вакциновані. Бустерні щеплення були зроблені більш ніж 25,88 млн осіб.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button