Туреччинa

ЗМІ: У Туреччині протестують проти різкого підвищення цін на електроенергію

Громадяни по всій Туреччині організували акції протесту проти різкого підвищення цін на електроенергію, повідомляє Duvar.

Громадяни по всій Туреччині організували акції протесту проти різкого підвищення цін на електроенергію, повідомляє Duvar.

Громадяни егейської провінції Ізмір і південно-східних провінцій Мардін і Діярбакир вийшли на вулиці, щоб продемонструвати свою реакцію на рахунки за електроенергію, уточнюється в статті.

Кілька громадян зібралися в районі Кизилтепе в Мардіні 6 лютого, закликаючи до відставки уряд президента Реджепа Таїпа Ердогана і критикуючи електроенергетичну компанію Dicle Electiricy (DEDAŞ). Вони вигукували гасла «уряд у відставку», «DEDAŞ у відставку» і «йди до біса DEDAŞ» і вимагали скасування підвищення цін, йдеться в статті.

Співробітники поліції перегородили шлях натовпу, затримавши кілька людей. За даними видання, в якийсь момент поліція застосувала сльозогінний газ і водомети для розгону демонстрантів.

Разом з тим Ізмірське відділення Робочої партії Туреччини (TIP) також опублікувало заявою на знак протесту проти різкого підвищення цін на електроенергію. Члени партії виступили перед електророзподільною компанією Gediz з плакатом «Президентський палац багатіє; а ми розплачуємося».

Нагадаємо, що 1 січня Туреччина підвищила тарифи на електроенергію приблизно на 50% для домогосподарств з низьким рівнем споживання і більш ніж на 100% для комерційних споживачів. Крім того, на тлі економічної кризи і стрімкого зростання інфляції також підскочили ціни і на багато інших товарів.

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button