ПолітикаСвітТуреччинa

Міністр закордонних справ Вірменії відвідає Туреччину

Міністр закордонних справ Вірменії Арарат Мірзоян відвідає Туреччину в березні, повідомив його турецький колега 27 січня.

Міністр закордонних справ Вірменії Арарат Мірзоян відвідає Туреччину в березні, повідомив його турецький колега 27 січня.

Туреччина не мала дипломатичних або торгових зв’язків зі своїм східним сусідом з 1990-х років, нагадує Duvar.

Раніше в цьому місяці Туреччина і Вірменія заявили, що перший за більш ніж десять років раунд переговорів між посланцями щодо нормалізації відносин був «позитивним і конструктивним», що підвищило ймовірність відновлення зв’язків і відкриття кордонів.

Переговори цього місяця стали першою спробою відновити зв’язки після мирної угоди 2009 року. Ця угода так і не була ратифікована, і відносини залишалися напруженими.

У грудні Анкара і Єреван призначили спеціальних посланців для керівництва переговорами про нормалізацію відносин. Чавушоглу сказав, що посланці вирішать, коли відбудеться наступний раунд переговорів і де вони будуть проведені.

Анкара заявила, що хоче, щоб переговори відбулися в Туреччині або Вірменії, після того як перший раунд відбувся в Москві.

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button