Туреччинa

Турецький суд відхилив апеляцію щодо арешту журналістки Седеф Кабаш

Стамбульський суд відхилив апеляцію щодо арешту журналістки Седеф Кабаш, яка у вихідні була ув'язнена за звинуваченням в образі президента Реджепа Таїпа Ердогана.

Стамбульський суд відхилив апеляцію щодо арешту журналістки Седеф Кабаш, яка у вихідні була ув’язнена за звинуваченням в образі президента Реджепа Таїпа Ердогана.

Адвокат Угур Пойраз 24 січня вимагав звільнення Кабаш, посилаючись на Європейську конвенцію з прав людини, рішення Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) і Конституцію Туреччини, повідомляє Duvar.

Стамбульський 28-й кримінальний суд першої інстанції відхилив апеляцію адвоката, стверджуючи, що існує «серйозна підозра, що злочин було скоєно явно при обтяжуючих обставинах». Суд також заявив, що Кабаш раніше вже була фігурантом справи за «аналогічним звинуваченням».

Нагадаємо, що журналістка була ув’язнена в очікуванні суду 22 січня. Передбачувана образа Ердогана містилася в прислів’ї, пов’язаній з палацом, яку Кабаш висловила як на телеканалі TELE1, так і опублікувала на своєму акаунті в Twitter.

«Бик може опинитися в палаці, але це не робить його королем. Однак тоді палац перетворюється на сарай», — сказала вона в прямому ефірі, а потім виклала в Twitter.

Пізніше на свій захист Кабаш відкинула звинувачення, зазначивши, що її слова є лише прислів’ям.

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button