СвітТуреччинa

Standard Chartered виявив підозрілі грошові перекази Зарраба

Британський банк Standard Chartered виявив сотні підозрілих транзакцій, здійснених Güneş General Trading в рамках передбачуваної схеми з відмивання грошей засудженого ірано-турецького торговця золотом Рези Зарраба, повідомляє Bianet з посиланням на звіт Міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів (ICIJ).

За даними Bianet, Зарраб провів транзакції на сотні мільйонів доларів від імені іранського уряду та інших іранських організацій, що потрапили під санкції США, за допомогою Standard Chartered і Центрального банку Об’єднаних Арабських Еміратів.

Однак Güneş General Trading змогла «продовжити свою підозрілу діяльність», «використовуючи різні рахунки, які вона веде в інших банках», повідомляє Standard Chartered.

Standard Chartered подав серію звітів про підозрілу діяльність, в яких перераховувалися транзакції на суму 133 млн доларів, здійснені організаціями, які банк пов’язав з турецько-іранським бізнесменом, відзначає Bianet.

Нагадаємо, що Зарраб був заарештований за організацію схеми з обходу санкцій США щодо Ірану в березні 2016 року. Пізніше він погодився співпрацювати з прокуратурою США в обмін на поблажливість, що призвело до пред’явлення звинувачення і арешту Хакана Аттіли, керівника турецького державного Halkbank в березні 2017 року. У числі обвинувачених у даній справі також фігурували колишні міністри Туреччини, в тому числі міністр економіки Зафер Чаглаян.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button