СвітТуреччинaТуризм

Туристичний сектор Туреччини може скоротитися на 70% через пандемію

Туристичний сектор Туреччини в цьому році, ймовірно, скоротиться на 70% через пандемію коронавірусу, заявив 26 листопада міністр культури і туризму країни.

«Схоже, ми закінчимо 2020 рік з доходами від туризму трохи більше 11 млрд доларів і більш ніж 15 млн гостями, які відвідали нашу країну», — сказав Мехмет Нурі Ерсой на онлайн-сесії 10-го Міжнародного конгресу з курортного туризму.

Доходи Туреччини від туризму значно скоротилися в цьому році, оскільки пандемія COVID-19 призвела до обмежень на поїздки по всьому світу, закриття кордонів і загального падіння споживчого попиту, відзначає Hurriyet.

За даними турецького статистичного інституту (TurkStat), дохід Туреччини від туризму в минулому році склав 34,5 млрд доларів.

Крім того, в 2019 році країну відвідали 51,9 млн осіб, що на 13,7% більше, ніж у попередньому році, з них 86,2% були іноземцями і 13,8% громадянами Туреччини, що проживають за кордоном.

Дані Міністерства культури і туризму показали, що кількість іноземних туристів до Туреччини збільшилася на 14,1% на рік, перевищивши 45 млн у 2019 році.

Разом з тим згідно з інформацією Всесвітньої туристської організації ООН (UNWTO), в першій половині 2020 року число міжнародних туристів у всьому світі скоротилося на 65% або 440 млн осіб. З урахуванням ситуації, що склалася, доходи від міжнародного туризму за період з січня по червень впали на 460 млрд доларів.

UNWTO очікує, що в 2020 році збитки в секторі туризму по всьому світу досягнуть від 910 млрд до 1,2 трлн доларів.

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button