ПолітикаСвітТуреччинa

«Необхідно зміцнювати зв’язки між Туреччиною і ЄС в майбутньому періоді»

У новий період на тлі пандемії COVID19 і структурних проблем в міжнародній системі необхідно зміцнювати відносини між Європейським Союзом і Туреччиною, заявив у п'ятницю голова Фонду економічного розвитку (IKV) Айхан Зейтіноглу.

У новий період на тлі пандемії COVID19 і структурних проблем в міжнародній системі необхідно зміцнювати відносини між Європейським Союзом і Туреччиною, заявив у п’ятницю голова Фонду економічного розвитку (IKV) Айхан Зейтіноглу.

У ході виступу в четвер на зустрічі між президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом і послами ЄС в Анкарі, Зейтіноглу сказав, що приєднання до блоку залишається пріоритетом.

Крім того, Зейтіноглу звернув увагу на необхідність продовження реформ відповідно до мети членства в блоці, ігноруючи несправедливі і упереджені підходи деяких держав-членів і певних кіл в ЄС.

Разом з тим, підкресливши, що Туреччина має право очікувати від ЄС щирої, справедливої і стійкої лояльності, Зейтіноглу сказав, що проблеми, ризики безпеки і конфліктні зони в усьому світі і особливо в Європі не можна врегулювати без співпраці Туреччини і Євросоюзу в галузі зовнішньої політики і безпеки.

Нагадаємо, що відносини Туреччини і ЄС були затьмарені суперечками з кількох питань, включаючи напруженість в Східному Середземномор’ї, роль Анкари в Сирії, міграційна криза і глухий кут в процесі вступу в блок.

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button