Туреччинa

ПСР внесла до парламенту законопроект про створення агентства з охорони навколишнього середовища

Правляча Партія справедливості і розвитку (ПСР) внесла до парламенту законопроект про створення агентства з охорони навколишнього середовища.

Законопроект з 39 статей спрямований на управління проектом «нульові відходи» і створення систем переробки, заявив заступник голови ПСР Мехмет Муш, повідомляє Hurriyet.

Треба сказати, що запропонований закон також передбачає штрафи в розмірі до 20 тис.Турецьких лір (близько 2 тис. 500 доларів) щодо компаній, які нехтують системами безвідходного виробництва, в той час як ті, хто захаращує громадські місця, будуть оштрафовані на 1 тис. лір.

«Агентство вирішить питання переробки упаковок. Відповідно до нової системи рівень переробки скла збільшиться до 90% з нинішнього 21%, а пластика — з 57% до 90%. Будуть утилізовані не тільки батареї, а й електроніка», – зазначив Муш.

Він додав, що нова система знизить потребу в сировині, а також вирішить питання зі шкідливими викидами.

За словами Муша, нова система, яка, як очікується, почне діяти, якщо парламент схвалить закон, заощадить турецькій економіці близько 6 млрд євро протягом наступних 20 років.

Крім того, в законопроекті є певні положення, згідно з якими компанії поряд з фірмами з управління відходами будуть нести спільну відповідальність за виробництво, продаж, зберігання, відвантаження і збір небезпечних хімікатів.

Агентство навколишнього середовища Туреччини також контролюватиме політику щодо запобігання забрудненню, збереження та поліпшення зелених полів.

Тим часом сім членів правління агентства будуть призначені Міністерством навколишнього середовища та урбанізації строком на три роки.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button