СвітТуреччинa

Турецька берегова охорона заявила про порятунок 15 тис. мігрантів, відтіснених Грецією

Туреччина врятувала 15 тис.174 нелегальних мігрантів, яких Греція відтіснила в море в минулому році, повідомляє агентство Анадолу в середу.

Туреччина врятувала 15 тис.174 нелегальних мігрантів, яких Греція відтіснила в море в минулому році, повідомляє агентство Анадолу в середу.

Турецька берегова охорона також виявила п’ятнадцять тіл у відкритому морі, вказується в статті.

Видання зазначає, що відтіснення мігрантів Грецією через Егейське море і збільшення числа біженців, які шукають притулку в Греції, відносяться до числа проблем, що сприяють триваючій напруженості в турецько-грецьких відносинах.

Туреччина часто звинувачувала Грецію в насильницьких і незаконних діях проти біженців, заявляючи, що ці дії є злочином проти людяності. Афіни звинувачують Анкару у використанні мігрантів, які шукають притулку, в якості політичної зброї, заявляючи, що вона зобов’язана зупинити їх таємний в’їзд до Греції відповідно до угоди між ЄС і Туреччиною про припинення міграційних потоків.

Разом з тим агентство повідомило, що 6 тис. 595 мігрантів були врятовані в морі в провінції Ізмір, 2 тис. 945 в Мугле, 2 тис. 909 в Айдині, 1 тис. 570 в Чанаккале і 1 тис.126 в Баликесире, всі з яких є західними регіонами, що межують з Егейським морем. 29 осіб були врятовані біля берегів Анталії, яка межує з Середземним морем, йдеться в повідомленні.

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button