Туреччинa

У Туреччині YоuTube-блогери можуть почати платити податки

У Туреччині стали відомі деталі нового закону, що зобов'язує користувачів соцмереж, блогерів і творців онлайн-контенту платити податки з їхніх доходів від реклами.

У Туреччині стали відомі деталі нового закону, що зобов’язує користувачів соцмереж, блогерів і творців онлайн-контенту платити податки з їхніх доходів від реклами.

Згідно із законом, в 2022 році податком у розмірі 15% будуть обкладатися YоuTube-блогери, які заробляють 880 тис.лір (77 тис. 900 доларів), і їм не потрібно буде подавати декларацію, якщо вони відкриють рахунок в турецьких банках, уточнює Hurriyet.

YоuTube-блогери будуть оштрафовані, якщо буде встановлено, що рахунок був відкритий не в турецьких банках або не весь дохід був перерахований на банківський рахунок, вказується в статті.

За даними податкових органів, в 2020 році близько 20 тис.громадян Туреччини отримували дохід від соціальних мереж, повідомляється в статті.

Разом з тим, як показує дослідження, проведене в період з 2018 по 2020 роки, в середньому 14 тис.осіб заробили майже 4 млрд лір (352 млн доларів) через соціальні мережі.

Після розслідування банківських транзакцій турецьких зірок YouTube з метою податкової оцінки, ініційованого міністерством фінансів і казначейства Туреччини на початку цього року, правляча Партія справедливості і розвитку (ПСР) деякий час працювала над законом про оподаткування.

Зрештою, в жовтні 2021 року в парламенті Туреччини був прийнятий закон, що передбачає сплату податків впливовими особами в соціальних мережах на основі їх доходів, отриманих в інтернеті від реклами.

 

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button