ЕкономікиТуреччинa

The Guardian про економічну кризу в Туреччині: Турки намагаються адаптуватися і вижити

У міру того, як курс ліри падає, а інфляція зростає, громадяни Туреччини щосили намагаються адаптуватися і вижити, пише The Guardian.

У міру того, як курс ліри падає, а інфляція зростає, громадяни Туреччини щосили намагаються адаптуватися і вижити, пише The Guardian.

Видання зазначає, що турецька валюта втратила половину своєї вартості по відношенню до долара в цьому році, впавши майже на 30% тільки за листопад. Ті, у кого немає іноземної валюти або золота для продажу, знаходять інші способи скоротити витрати, уникаючи покупки м’яса або звертаючись до субсидованих державою хлібних кіосків для прожитку.

У той час як вартість грошей різко падає, інфляція злетіла до 21%. Тим не менш, президент Реджеп Таїп Ердоган відповів серією знижень базової процентної ставки – всупереч економічним угодам. Після зниження з 19% на початку вересня, в четвер вона знову була знижена до 15%, в результаті чого ліра досягла нового мінімуму.

Газета резюмує, що обіцянки уряду про економічне піднесення стають все більш непопулярними серед турецького електорату і, схоже, можуть вплинути на вибори, які очікуються в 2023 році, якщо не раніше.

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button