Туреччинa

У в’язницю поміщений Шукру Іпек. Без батька і чоловіка залишилися троє дітей і важко хвора дружина

Ціла сім'я піддалася переслідуванню влади через передбачувані зв'язки з рухом Гюлена. Шукру Іпек, вирок якого був залишений судом в силі, поміщений у в'язницю. Його дружина з інвалідністю і троє дітей, залишилися без годувальника.

Ціла сім’я піддалася переслідуванню влади через передбачувані зв’язки з рухом Гюлена. Шукру Іпек, вирок якого був залишений судом в силі, поміщений у в’язницю. Його дружина з інвалідністю і троє дітей, залишилися без годувальника.

Айше Іпек і Шукру Іпек проходили у справі про рух Гюлена. В ході розслідування Айше Іпек поставили діагноз – бічний аміотрофічний склероз. Жінка потребує сторонньої допомоги. Шукру Іпека засудили до 6 років і 3 місяців позбавлення волі і взяли під варту.

На ситуацію відреагував відомий правозахисник і депутат ДПН Омер Фарук Гергерліоглу.

«На жаль, главу сімейства взяли під варту. Шукру Іпека вчора ввечері посадили у в’язницю ще на 38 місяців. Його дружина Айше Іпек в даний час потребує догляду. Вона не може самостійно пити воду і застосовує спеціальні ліки щоб вода не потрапила в дихальні шляхи. Людина з діагнозом БАС не може залишатися на самоті навіть на хвилину», – написав у Твіттер правозахисник.

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button