СвітТуреччинa

МЗС Німеччини: Туреччина більше не зможе купувати зброю у Німеччини  

Німеччина більше не схвалює експорт зброї до Туреччини, за винятком обладнання, яке використовується у Військово-Морських силах, заявив Міністр закордонних справ Німеччини Хейко Маас 27 липня.

«Туреччина більше не може купувати зброю у Німеччини», – цитує Мааса турецька служба BBC. Міністр зазначив, що Берлін на даний момент відхилив кілька пропозицій Анкари про постачання зброї з Німеччини.

«Ми готові продавати тільки обладнання, яке використовується Військово-Морськими силами», – підкреслив він.

Маас висловився у відповідь на питання про те, чому «уряд Німеччини не припинить повністю експорт зброї до Туреччини, яка втрутилася конфлікти в Сирії та Лівії».

«Те, що Туреччина зробила в сирійській війні, для нас неприйнятно», – підкреслив міністр, додавши, що рішення уряду Німеччини не продавати зброю «союзнику по НАТО є досить серйозним кроком».

Після операції Туреччини на північному сході Сирії, ініційованої 9 жовтня 2019 року, Німеччина ввела часткову заборону на експорт зброї до Туреччини. Раніше Берлін оголосив, що ця заборона поширюється тільки на зброю, яка може бути використана у війні в Сирії.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button