ПолітикаСвітТуреччинa

Помпео попередив Туреччину, що присутність Huawei загрожує військовій співпраці з США

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що зростаюча залежність Туреччини від Huawei та інших китайських компаній може ускладнити військову співпрацю Вашингтона з Анкарою.

«Присутність таких компаній ускладнює завдання. Той факт, що у нас в Туреччині зберігається значний обсяг даних, що знаходяться зараз в руках представників комуністичної партії Китаю, означає, що ми повинні бути ще більш обережними», — цитує держсекретаря Тһе Washington Examiner.

Вашингтон вважає, що Huawei є інструментом китайського державного шпигунства і з 15 вересня ввів нові обмеження, що забороняють американським компаніям поставляти або обслуговувати дану компанію. Huawei неодноразово заперечувала загрозу національній безпеці інших держав.

«Ми повинні переконатися, що наші мережі безпечні, тобто вони захищені. Зростаюча активність китайських мереж всередині Туреччини або будь-якої іншої країни торкнеться не тільки військові мережі, але і мережі безпеки. Ми збираємося забезпечити захист американських даних», – підкреслив держсекретар.

За словами Помпео, Китай намагається «створити гегемонію, використовуючи свої Державні підприємства» для отримання активів в зарубіжних країнах.

«В результаті страждають жителі цих країн … Це відноситься не тільки до Південно-Східної Азії і Туреччини, але і до Сполучених Штатів», — додав він.

Раніше цього року Турецька телекомунікаційна компанія Turkcell підписала угоду з Huawei про використання інфраструктури мобільних додатків, ставши першим провайдером за межами Китаю, що використовує цю систему.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button