ПолітикаСвітТуреччинa

Ердоган зустрівся з «фінансистом перевороту 15 липня»  

Президент Туреччини у своєму палаці прийняв принца ОАЕ Мухаммеда ібн Заїда аль-Нахайяна. Примітно, що раніше Ердоган і його оточення називали арабського принца «фінансистом 15 липня».

Президент Туреччини у своєму палаці прийняв принца ОАЕ Мухаммеда ібн Заїда аль-Нахайяна. Примітно, що раніше Ердоган і його оточення називали арабського принца «фінансистом 15 Липня».

Діалог між Туреччиною та ОАЕ був розпочатий через взаємні візити в 2016 році, але твердження про те, що Абу-Дабі зіграв певну роль і підтримав спробу перевороту 15 липня 2016 року, знову призвели до охолодження відносин.

Турецькі ЗМІ висували надзвичайно серйозні звинувачення на адресу принца ОАЕ і Абу-Дабі шейха Мухаммеда ібн Заїда аль-Нахайяна. Стверджувалося, що Емірати також підтримують деякі турецькі опозиційні ЗМІ.

Міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу в ефірі TRT Haber 19 травня 2021 року на питання про 15 липня заявив: «15 липня було за їх (США) наказом. Виконавцями є Об’єднані Арабські Емірати разом з США. ОАЕ – найважливіший операційний партнер США»

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button