ПолітикаТуреччинa

Опозиція вимагає дострокових виборів і відставки Ердогана  

Лідери НРП і «Хорошої партії» закликали Ердогана негайно оголосити дострокові вибори.

Лідери НРП і «Хорошої партії» закликали Ердогана негайно оголосити дострокові вибори.

На спільній прес-конференції Кемаль Киличдароглу і Мерал Акшенер заявили, що криза в країні викликана нездатністю президента впоратися з ситуацією.

За словами Киличдароглу, Центральний банк, завданням якого є забезпечення фінансової стабільності, вичерпав свої резерви через погане управління і не може зупинити девальвацію.

«Громадяни змушені платити за погане управління. A ті, хто знаходиться в президентському палаці, веселяться. Ми наполягаємо, ми закликаємо до вирішення, але це все одно, що говорити зі стіною. Я ясно і відкрито закликаю президента Ердогана – якщо ви не можете керувати, не обтяжуйте людей, вони не можуть винести більшого. Загальні вибори повинні бути призначені негайно», – заявив він.

Мерал Акшенер у свою чергу підкреслила зростання безробіття, особливо серед молодих людей, які, за її словами, шукають способи покинути країну.

«Економічна ситуація в країні погіршується, бідність вже є проблемою. Слабка економіка – це ризик для безпеки держави. Єдиний вихід – це загальні вибори, негайно», – сказала політик.

Акшенер також заявила, що «Хороша партія» і НПР погодили спільний план порятунку і очікують, що до них приєднаються і інші опозиційні партії.

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button