СвітТуреччинa

Громадян Іраку, Ємену та Сирії не пускатимуть на рейси Turkish Airlines до Мінська

Турецький авіаперевізник Turkish Airlines підтвердив ТАСС, що на рейси до Мінська не пускатимуть громадян Іраку, Ємену та Сирії.

Турецький авіаперевізник Turkish Airlines підтвердив ТАСС, що на рейси до Мінська не пускатимуть громадян Іраку, Ємену та Сирії.

«На авіарейси до Мінська не пускатимуть громадян цих країн. Виняток складуть тільки власники дипломатичних паспортів», – цитує агентство представника авіаперевізника.

ТАСС зазначає, що влада Польщі вважає, що білоруське керівництво навмисно залучає в свою країну мігрантів з країн Близького Сходу, щоб потім направляти їх на кордон з Євросоюзом, дестабілізуючи ситуацію в ЄС. Раніше прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, говорячи про заходи вирішення поточної міграційної кризи на польському кордоні, заявив про необхідність ввести додаткові санкції щодо авіаліній, у тому числі білоруських. За оцінками польських служб, зараз в Білорусії можуть перебувати до 15 тис.мігрантів, 2-4 тис. з них зосередилися в безпосередній близькості від польських кордонів.

У статті також вказується, що за поточний рік польські прикордонники запобігли близько 33 тис.спробам нелегального перетину польсько-білоруського кордону. У понеділок ситуація загострилася – до кордону підійшли кілька тисяч мігрантів, які періодично великими групами намагаються прорвати загородження і пройти до Польщі.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button