Туреччинa

Дружину ув’язненого курдського політика засудили

Турецький суд 10 листопада засудив Башак Демірташ, дружину ув'язненого курдського політика Селахаттіна Демірташа, до двох років і шести місяців тюремного ув'язнення за звинуваченням у тому, що вона, як стверджується, отримала помилковий висновок про стан здоров'я, коли працювала вчителем в Міністерстві освіти республіки.

Турецький суд 10 листопада засудив Башак Демірташ, дружину ув’язненого курдського політика Селахаттіна Демірташа, до двох років і шести місяців тюремного ув’язнення за звинуваченням у тому, що вона, як стверджується, отримала помилковий висновок про стан здоров’я, коли працювала вчителем в Міністерстві освіти республіки.

Адвокати Демірташ заявили, що рішення 6-го кримінального суду Діярбакира було незаконним, і звернули увагу на терміни прийняття рішення, повідомляє Duvar.

Адвокати вказали, що, хоча реєстраційна книга центру сімейного здоров’я може підтвердити, що Демірташ була оглянута лікарем 11 грудня 2015 року, копія медичної документації не була направлена до суду.

Тим часом, лікар, який склав відповідний звіт про стан здоров’я, був засуджений до двох років і шести місяців тюремного ув’язнення в рамках того ж розслідування.

Видання вказує, що минулого року, пропрацювавши вчителем 20 років, Демірташ звільнилася зі своєї роботи в Міністерстві освіти. У своїй заяві про відставку вона відзначила складність планування візитів до свого чоловіка у в’язниці Едірне, особливо під час пандемії COVID-19, і те, що вона не змогла добре працювати за таких обставин.

Демірташ у той час сказав, що ув’язнення її чоловіка також призвело до того, що проурядові ЗМІ орієнтувалися на неї як на викладача, оскільки вони задавали студентам та колегам питання про неї.

Нагадаємо, що заарештований наприкінці 2016 року Селахаттін Демірташ провів весь свій досудовий і судовий процес під вартою і не був звільнений, незважаючи на рішення Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) про те, що Анкара порушила його права.

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button