Туреччинa

У Стамбулі проживає понад 1 млн іноземців, включаючи біженців

За словами губернатора Стамбула Алі Ерлікая, в мегаполісі в цілому проживає 1,18 млн іноземців, у тому числі 535 тис.сирійців, які перебувають під тимчасовим захистом.

За словами губернатора Стамбула Алі Ерлікая, в мегаполісі в цілому проживає 1,18 млн іноземців, у тому числі 535 тис.сирійців, які перебувають під тимчасовим захистом.

Ерлікая надав ці дані меру міста Екрему Імамоглу, який нещодавно заявив, що в Стамбулі проживають 2,5 млн іноземців, у тому числі мають посвідку на проживання і біженці, пише Hurriyеt. За даними губернатора, станом на 1 листопада в місті налічувалося майже 645 тис.іноземних громадян, що мають посвідку на проживання, а також 535 тис. сирійців.

Влада цього року вжила заходів щодо 52 тис. іноземців в рамках боротьби з нелегальною міграцією, і за словами губернатора, понад 19 тис.осіб були відправлені назад в свої країни.

Зазначається, що Головне управління міграції також опублікувало заяву у відповідь на слова Імамоглу, підтвердивши дані, надані Ерлікая, щодо іноземного населення в Стамбулі, де проживає понад 16 млн осіб.

Управління додатково виявило, що в місті налічується 2 тис. 400 іноземних громадян в якості умовних біженців. В управлінні також зазначили, що по всій Туреччині 5,3 млн іноземців, у тому числі мають посвідку на проживання, перебувають під тимчасовим захистом і є біженцями.

За даними Управління, повідомляє видання, станом на жовтень кількість сирійців, які перебувають під тимчасовим захистом, становила 3,7 млн осіб. Після Стамбула друга за величиною група сирійського населення знаходиться в південно-східній провінції Газіантеп (майже 459 тис.осіб), за ним сусідній Хатай (437 тис. осіб).

 

 

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button