Туреччинa

Бахчелі зустрівся з кримінальним авторитетом після його звільнення з в’язниці

Кюршат Йилмаз, так званий кримінальний авторитет відвідав лідера Партії націоналістичного руху (ПНР) Девлета Бахчелі в штаб-квартирі партії в столиці Анкарі після звільнення з в'язниці.

Кюршат Йилмаз, так званий кримінальний авторитет відвідав лідера Партії націоналістичного руху (ПНР) Девлета Бахчелі в штаб-квартирі партії в столиці Анкарі після звільнення з в’язниці.

Йилмаз був поміщений у в’язницю в 2005 році за кількома звинуваченнями, включаючи «створення злочинної організації та управління нею», «пограбування», «погрози», «умисне нанесення тілесних ушкоджень» і «позбавлення волі», уточнює Duvar. Спочатку він був засуджений до 66 років і трьох місяців позбавлення волі, проте після подачі клопотання про перегляд справи в цьому році його вирок був скорочений на 32 роки.

Після цього він отримав право на звільнення, і 29 листопада в’язниця типу F Коджаелі звільнила його.

Раніше в 2018 році Бахчелі назвав Йилмаза та іншого кримінального авторитета Алааттіна Чакиджі «героями», закликавши звільнити їх з в’язниці. Голова ПНР зробив даний заклик у відповідь на кампанії зі звільнення відомого курдського політика Селахаттіна Демірташа, колишнього співголови Демократичної партії народів (ДПН) на президентських виборах в той час.

«Що ж, якщо, наприклад, Алаатін Чакиджі, Кюршат Йилмаз, люблячі свою країну і відомі як безстрашні сміливці своєї справи, виступлять в якості кандидатів з підписами 100 тис. ідеалістів, чи буде проводитися кампанія зі звільнення цих героїв з в’язниці?» – написав Бахчелі в соціальній мережі 12 травня 2018 року.

Незабаром після виступу Бахчелі, Чакиджі був звільнений з в’язниці і завдав візит лідеру ПНР. Пізніше Чакиджі погрожував лідеру основної опозиційної Народно-республіканської партії Кемалю Киличдароглу і був визнаний винним за цими звинуваченнями.

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button