Туреччинa

Як у керованій ПСР Туреччині «карають» немовлят у в’язницях 

Матері, яка відбуває покарання у в'язниці з немовлям, десять днів не видавали підгузники для дитини, заявивши, що «перевищили щоденний ліміт»

Матері, яка відбуває покарання у в’язниці з немовлям, десять днів не видавали підгузники для дитини, заявивши, що «перевищили щоденний ліміт»

32-річна Ясемін Мелізджі була заарештована дев’ять місяців тому у справі про рух Гюлена. Разом з мамою у в’язниці Сінджан (Анкара) опинилася і її 18-місячна дочка Саіме. У недавній телефонній розмові з сім’єю Мелізджі розповіла, що дочці цілих 10 днів не видавали підгузники. Що стало причиною такого покарання, жінка не знає.

Як повідомляє сайт Bold Media, тітка маленької Саіме Ознур Чакар, яка дев’ять місяців провела у в’язниці Коньї, а на момент арешту її дитині було сім місяців, розповіла, що теж пережила подібне «покарання».

«Під приводом режиму надзвичайного стану творили все що заманеться. Значить обмеження тривають і донині. Коли я була у в’язниці мені співробітниця охорони сказала, що в день дозволено використовувати тільки 3-4 підгузника. Більше чотирьох не можна. Пам’ятаю, що підгузники давали кожні 15 або 21 день. Упаковки з 46 штук повинно було вистачити на 15 днів. Звичайно, не вистачало. У камері була ще одна дитина. Ми використовували його набір. За їхньою логікою немовлята повинні економно користуватися підгузками», – розповіла жінка.

Згідно з останніми офіційними даними, опублікованими Головним управлінням в’язниць і слідчих ізоляторів у лютому 2021 року, у в’язницях зі своїми матерями містяться 345 немовлят і дітей у віці від 0 до 6 років.

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button