ЕкономікиТуреччинa

Довіра споживачів у Туреччині впала до 12-річного мінімуму після падіння ліри

Споживча довіра Туреччини впала в жовтні до найнижчого рівня з часів світової фінансової кризи більше десяти років тому.

Споживча довіра Туреччини впала в жовтні до найнижчого рівня з часів світової фінансової кризи більше десяти років тому.

Довіра споживачів знизилася до 76,8 Цього місяця з 79,7 у вересні, показує щомісячний індекс, опублікований турецьким статистичним інститутом (TurkStat) у четвер. Настрої виявилися найгіршими з лютого 2009 року. Нагадаємо, що будь-яке значення нижче 100 відображає песимізм.

Інфляція майже на 20% і падіння вартості ліри – валюта досягла рекордно низького рівня в 9,38 долара на цьому тижні, відзначає Ahval – підривають купівельну спроможність турків.

У статті також вказується, що зниження споживчої довіри було викликано погіршенням очікувань домовласників щодо загальної економічної ситуації в країні. Цей показник знизився до 74,2 з 79,3 у вересні.

У четвер ліра торгувалася зі зниженням на 0,6% до 9,26 за долар. Цього року валюта втратила близько 20% своєї вартості, йдеться в матеріалі. Втрати посилилися з тих пір, як Центральний банк Республіки несподівано знизив процентні ставки до 18% з 19% у вересні, незважаючи на зростання інфляції.

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button