Туреччинa

ЗМІ: У в’язницях Туреччини з матерями утримуються 345 дітей до 6 років

У турецьких в'язницях разом зі своїми матерями утримуються в цілому 345 дітей у віці до 6 років, і з ними поводяться так само, як і з ув'язненими, стверджує Стокгольмський центр свободи з посиланням на статтю Deutsche Welle про розслідування, проведене асоціацією «Право на життя».

У турецьких в’язницях разом зі своїми матерями утримуються в цілому 345 дітей у віці до 6 років, і з ними поводяться так само, як і з ув’язненими, стверджує Стокгольмський центр свободи з посиланням на статтю Deutsche Welle про розслідування, проведене асоціацією «Право на життя».

Згідно з розслідуванням, діти отримують травми в результаті обшуків з роздяганням. Вони погано харчуються і не отримують належної медичної допомоги. У них також практично немає часу для ігор, вказується в статті.

Генеральний секретар турецького фонду прав людини (TIHV) Джошкун Юстерджі заявив, що суди повинні брати до уваги економічні та соціальні умови матерів з дітьми до 6 років.

«Навіть у тих випадках, коли арешт абсолютно необхідний, ув’язнені жінки з дітьми повинні перебувати у в’язницях з особливими і кращими умовами, в яких можна виховувати дітей», — додав він.

Разом з тим Джерен Калай з колегії адвокатів Анкари каже, що захисту дітей можна домогтися, помістивши їх матерів під домашній арешт.

Відзначається, що кількість дітей, які супроводжують своїх матерів у в’язницях, різко зросла в Туреччині після спроби державного перевороту, зробленої в липні 2016 року. Згідно із заявою міністра внутрішніх справ Туреччини Сулеймана Сойлу від 20 лютого, під слідством опинилися в цілому 622 тис.646 осіб і 301 тис. 932 були заарештовані, в той час як ще 96 тис. осіб були поміщені у в’язницю через передбачувані зв’язки з рухом Фетхуллаха Гюлена. Нагадаємо, що турецький уряд звинувачує членів даного руху в організації путчу. Міністр сказав, що в даний час у в’язницях Туреччини знаходяться 25 тис. 467 осіб, які були поміщені у в’язницю за звинуваченнями у зв’язках з рухом.

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button