Туреччинa

Спершу VIP-пацієнти: Медики розповіли про дзвінки зверху  

Лікарі Анкари, де відзначено найбільше випадків зараження коронавірусною інфекцією ніж в інших регіонах, скаржаться на дзвінки зверху. Медики розповіли, що отримують дзвінки від високопоставлених чиновників з Міністерства охорони здоров'я, які вимагають обслуговувати VIP пацієнтів в обхід встановленого протоколу.

У бесіді з кореспондентом газети Birgün лікарі, які обслуговують столичні райони Чанкая, Кечіорен і Сінджан, розповіли, що коли пішла хвиля захворювань серед VIP-персон, чиновники почали здавати тести на коронавірус хоча не мали жодних симптомів. Стоматолог, залучений до групи медиків з пошуку джерел зараження, розповів, що працює у складі групи п’ять місяців.

«Так звані VIP-пацієнти від ПСР спершу звертаються до кого-небудь з Міністерства охорони здоров’я або регіонального управління охорони здоров’я. З МОЗ телефонують нам і кажуть «спершу обслужіть VIP-пацієнтів, візьміть аналізи». Ми навіть не можемо поцікавитися, хто вони такі. Коли ми говоримо, що у деяких VIP-персон немає симптомів і їм нема чого здавати тест, нас все одно змушують брати аналізи. При цьому VIP-пацієнтам дають наші номери телефонів, а ті дзвонять, вимагають негайно приїхати, та ще відчитують нас», – зізнався лікар.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button