СвітТуреччинa

Ілон Маск – гюленіст? Чому проти американського мільярдера порушили кримінальну справу в Туреччині

Необхідність розслідувати причетність американського бізнесмена Ілона Маска до руху Фетхуллаха Гюлена відсутня, заявила турецька прокуратура 8 жовтня, повідомляє Independent Turkish.

Необхідність розслідувати причетність американського бізнесмена Ілона Маска до руху Фетхуллаха Гюлена відсутня, заявила турецька прокуратура 8 жовтня, повідомляє Independent Turkish.

Обвинувачений у причетності до FETO Метін Джан Йилмаз заявив в суді, що якщо йому пред’явили звинувачення в приналежності до структури Гюлена через наявність на його телефоні додатка Signal, то Ілону Маску також слід пред’явити подібні звинувачення.

Йилмаз в суді заявив, що скачав додаток за пропозицією Маска, а не у зв’язку з причетністю до мережі Гюлена. Він стверджував 23 червня в суді, що Маску теж потрібно пред’являти звинувачення. «Він використовує Signal, він рекламує використання Signal», – заявив турецькому суду обвинувачений.

За наполяганням обвинуваченого проти Ілона Маска порушили кримінальну справу, спрямовану в Генеральну прокуратуру Анкари. Після проведення слухань в 16-му високому кримінальному суді Анкари справу передали в Бюро з розслідування терористичних злочинів. У липні прокуратура постановила, що немає підстав для проведення розслідування.

Безліч користувачів звернули увагу на додаток Signal на початку 2021 року, після внесення додаткових умов використання месенджера Whatsapp корпорацією Facebook. Для збереження конфіденційності свого спілкування користувачі масово переходили в Telegram або месенджер Signal. Ілон Маск у своєму Twitter написав, що сам користується Signal, оскільки цей додаток забезпечує потрібну ступінь конфіденційності переговорів.

 

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button