Туреччинa

Онкохвору Айше Оздоган посадили у в’язницю

Суд відхилив прохання про відстрочку вироку Айше Оздоган, хворої на рак 4-ї стадії, яка місяцями чекала відстрочки біля дверей лікарень.

Суд відхилив прохання про відстрочку вироку Айше Оздоган, хворої на рак 4-ї стадії, яка місяцями чекала відстрочки біля дверей лікарень.

Її сестра Еміне Ердем повідомила, що десять поліцейських прийшли до будинку, щоб забрати Айше Оздоган. Поліція, яка не прислухалася до заперечень сім’ї, відправила хвору жінку до в’язниці.

Нагадаємо, Айше Оздоган засудили до 9 років і 4 місяців тюремного ув’язнення у справі про рух Гюлена. Вирок був схвалений Верховним судом 14 червня. Подальше клопотання про відстрочення тюремного покарання було відхилено і онкохвору взяли під варту.

«Я ще нікому не говорило таке, але зараз скажу: Нехай Аллах покарає вас», – написала в Твіттер Еміне Ердем.

Раніше Айше Оздоган пробула у в’язниці Анталії 15 днів після чого її відпустили. За запитом прокуратури жінка 3 місяці проходила аналізи та обстеження. В результаті навчально-дослідницька лікарня Анталії видала їй висновок про те, що вона не може знову залишатися у в’язниці через хворобу. Однак прокуратура визнала медичний висновок недостатнім і запросила інший звіт вже з Інституту судової медицини Стамбула.

 

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button