СвітТуреччинa

ЄС виділить додаткові 174 млн доларів сирійським мігрантам у Туреччині

Посли Європейського Союзу в середу схвалили виділення 174 млн доларів в якості додаткового фінансування сирійських біженців в Туреччині.

Посли Європейського Союзу в середу схвалили виділення 174 млн доларів в якості додаткового фінансування сирійських біженців в Туреччині.

Фінансова підтримка розширить програму багатоцільової грошової допомоги блоку, яка передбачає щомісячні виплати найбільш вразливим біженцям в країні, йдеться в повідомленні Ради Європейського Союзу.

Схема, офіційно названа «Мережа надзвичайного соціального захисту», є найбільшою гуманітарною програмою в історії блоку, покликана допомогти 1,8 млн біженцям оплатити основні потреби в оренді, рахунках, продуктах харчування та медикаментах.

Додаткові 149,6 млн євро будуть профінансовані з решти бюджету на 2021 рік.

Бюджетна поправка ще не схвалена Європейським парламентом.

Нагадаємо, що Туреччина є країною, яка приймає найбільшу кількість сирійських біженців у світі, надаючи притулок майже 4 млн осіб, які втекли з сусідньої країни.

Раніше президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен заявила, що ЄС повинен оновити міграційну угоду, підписану з Туреччиною в 2016 році.

«Важливо, щоб ми продовжували підтримувати Туреччину, де проживають 3,7 млн сирійських біженців, деякі з яких знаходяться в країні протягом 10 років», — сказала фон дер Ляйен журналістам під час візиту до Берліна.

З аналогічним закликом виступив також міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас, який закликав ЄС оновити міграційну угоду з Туреччиною, підкресливши важливість подальшого фінансування.

«Нам потрібно оновити нашу міграційну співпрацю з Туреччиною», — підкреслив Маас.

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button