ПолітикаСвітТуреччинa

Туреччина високо оцінює внесок Німеччини в поліпшення відносин Туреччини та ЄС

Заступник міністра закордонних справ Туреччини Фарук Каймакджі 29 вересня високо оцінив внесок Німеччини в розвиток відносин між Туреччиною та Європейським союзом.

Заступник міністра закордонних справ Туреччини Фарук Каймакджі 29 вересня високо оцінив внесок Німеччини в розвиток відносин між Туреччиною та Європейським союзом.

Разом з тим, виступаючи на вебінарі, присвяченому турецько-німецьким відносинам і перспективам епохи після Ангели Меркель, Каймакджі звернув увагу на особливі зв’язки між двома країнами.

Він зазначив, що історичні зв’язки, співпраця в галузі торгівлі та інвестицій, альянс НАТО і велика Турецька діаспора, що проживає в Німеччині, відіграють важливу роль в особливих зв’язках між Німеччиною і Туреччиною, відзначає Hurriyet.

Каймакджі підкреслив, що Німеччина, будучи найбільш важливою опорою і найбільшим чистим вкладником в бюджет ЄС, також зіграла позитивну роль у поверненні до більш спокійного стану справ у спорах по Егейському морю, Кіпру і Східному Середземномор’ю після ескалації влітку 2020 року.

Разом з тим, посилаючись на висловлювання президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана про те, що Туреччина найближчим часом ратифікує Паризьку угоду про зміну клімату, він вказав, що Німеччина є важливим партнером країни в зеленій трансформації.

Крім того, Каймакджі прокоментував оновлення угоди про мттний союз між Туреччиною і блоком.

«Ми сподіваємося, що новий Уряд Німеччини приділить увагу цьому питанню, оскільки оновлення також принесе велику користь німецьким підприємствам і компаніям ЄС», – уклав він.

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button