Туреччинa

У Туреччині сертифікат про вакцинацію може стати обов’язковим для входу в торгові центри і кафе

Туреччина розглядає можливість зробити два важливих кроки в боротьбі з пандемією, зобов'язавши громадян пред'являти свої сертифікати про вакцинацію для входу в певні місця, а також просувати турецьку вакцину від COVID-19, Turkovac, в спробі покласти край сумнівам громадян щодо щеплення.

Туреччина розглядає можливість зробити два важливих кроки в боротьбі з пандемією, зобов’язавши громадян пред’являти свої сертифікати про вакцинацію для входу в певні місця, а також просувати турецьку вакцину від COVID-19, Turkovac, в спробі покласти край сумнівам громадян щодо щеплення.

Відповідно до першого етапу плану дій, який влада називає «зимовим планом проти COVID-19», для входу в громадські місця громадяни будуть зобов’язані надати сертифікати про вакцинацію, а не код HES турецької системи відстеження контактів із хворими коронавірусом, яка показує, чи схильні люди до інфікування.

Згідно з повідомленням Hürriyet, люди зможуть відвідувати торгові центри, ресторани, кафе і деякі інші замкнуті простори тільки при наявності сертифіката.

Разом з тим, щоб спонукати людей пройти вакцинацію, буде ініційована друга фаза «зимового плану» – кампанія вакцинації місцевою вакциною.

Очікується, що Turkovac з’явиться в наявності вже в листопаді або на початку грудня, і її планується вводити в якості підсилювача інших препаратів від коронавірусу.

Активація місцевої вакцини може розвіяти побоювання і підвищити довіру до щеплень від COVID-19, заявила влада, говорячи про Turkovac, яка вважається більш ефективною, ніж Китайська Sinovac.

Крім того, офіційні особи оголосили, що щодня вироблятиметься максимум 300 тис.доз місцевої вакцини. Для реалізації цього плану було підписано угоду з трьома фірмами.

Видання додає, що третя фаза випробувань турецької вакцини успішно завершилася в 30 медичних центрах по всій країні. Згідно з наявними даними, Turkovac продемонструвала більш високий ступінь захисту від британського штаму вірусу.

 

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button