СвітТуреччинa

Греція не має наміру брати участь у гонці озброєнь з Туреччиною

Прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс заявив 27 вересня, що у нього немає наміру вступати в гонку озброєнь з Туреччиною.

Прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс заявив 27 вересня, що у нього немає наміру вступати в гонку озброєнь з Туреччиною.

«Навесні я передбачав, що у нас буде спокійне літо. Я не бачу причин, чому б нам не провести тиху осінь і тиху зиму. Я вважаю, що Туреччина розуміє, що напруженість в Східному Середземномор’ї в кінцевому рахунку нікому не принесе користі», — цитує його Hurriyet.

Разом з тим він зазначив, що з Туреччиною може бути досягнута співпраця з загальних питань, таких як кліматична криза і проблема біженців, і підкреслив, що економічне співробітництво можливе в рамках добросусідських відносин і поваги.

Крім того, Міцотакіс сказав, що єдиним способом вирішення проблем у Східному Середземномор’ї та Егейському морі є міжнародне право.

«Я скажу вам відверто: можуть бути досягнуті угоди, які вимагають взаємного відступу з деяких питань, щоб ми могли в кінцевому підсумку досягти рішень, які принесуть користь всім», — уточнив прем’єр-міністр.

Він також підкреслив необхідність модернізації грецької армії.

«Я не налаштований на гонку озброєнь з Туреччиною. Це не входить в мої наміри», – запевнив Міцотакіс.

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button