Туреччинa

Ердоган: Реформування судової влади є пріоритетом уряду

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що пріоритетом уряду в новому законодавчому періоді є продовження реформування всієї судової системи з метою зміцнення верховенства закону і демократії в республіці.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що пріоритетом уряду в новому законодавчому періоді є продовження реформування всієї судової системи з метою зміцнення верховенства закону і демократії в республіці.

Президент також закликав суддів і прокурорів при виконанні своїх обов’язків прислухатися тільки до своєї совісті, повідомляє Hurriyet.

«У майбутній період нашим пріоритетом буде зміцнення функціонування системи правосуддя та підвищення довіри до судової системи та її рішень. Ми протягом останніх 19 років завжди прагнули до реформування правосуддя. Ми докладаємо максимальних зусиль для розвитку Туреччини не тільки в області економіки і демократії, але і в області основних прав і свобод. Ми швидко реалізуємо наші судові реформи», – сказав Ердоган на зустрічі з набору нових суддів і прокурорів 27 вересня в столиці Анкарі.

Турецький лідер, нагадавши, що за останні роки уряд представив дві ключові реформи, одну — в судовій стратегії, а іншу — в плані дій в області прав людини, сказав, що планується зробити додаткові кроки, щоб полегшити доступ людей до правосуддя і більш плавне функціонування судових органів.

Ердоган підкреслив, що жодна країна, яка кидає виклик справедливості, свободам і демократії, не може встати на ноги, як це було у випадку з Сирією та іншими країнами регіону. Разом з тим він пообіцяв, що Туреччина продовжить свої зусилля щодо забезпечення того, щоб правосуддя функціонувало найкращим і найефективнішим способом.

За словами президента, уряд будує нову сучасну будівлю для служителів Феміди, але для здорового і справедливого правосуддя потрібно щось більше, ніж просто нові приміщення.

«Основною умовою є наявність сильної, неупередженої і незалежної правової системи, яка відповідає міжнародним нормам», – сказав він.

Крім того, звертаючись до молодих суддів і прокурорів, які приступають до своїх обов’язків, Ердоган порадив їм виносити вироки, не піддаючись під вплив будь-яких зовнішніх факторів.

«Ви повинні прислухатися тільки до своєї совісті», – зазначив він, підкресливши, що думки, висловлені в соціальних мережах, не можуть бути критерієм справедливості.

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button