Туреччинa

За допомогу сім’ям ув’язнених заарештували понад 40 осіб  

Генеральна прокуратура міста Орду видала ордер на арешт осіб, підозрюваних у наданні допомоги сім'ям ув'язнених – жертв масових урядових чисток.

Генеральна прокуратура міста Орду видала ордер на арешт осіб, підозрюваних у наданні допомоги сім’ям ув’язнених – жертв масових урядових чисток.

Турецька влада на чолі з Ердоганом не припиняє переслідування прихильників і послідовників руху Гюлена. Систематичні гоніння і полювання на відьом підносяться під виглядом боротьби з тероризмом.

Нещодавно стало відомо про затримання 43 осіб. За ордером генеральної прокуратури Орду співробітники поліції схопили підозрюваних в одному з ресторанів міста. Правоохоронці заявили, що знайдені в їх кишенях і гаманцях гроші, підозрювані мали намір передати сім’ям ув’язнених.

З’ясувалося, що 16 затриманих були колишніми державними службовцями, звільненими після спроби перевороту 15 липня 2016 року. 10 осіб підозрюються в спілкуванні за допомогою відеодзвінків з особами, які втекли за кордон через переслідування на батьківщині, в наданні допомоги сім’ям, чиї члени утримуються у в’язниці, в наданні таким сім’ям допомоги у вигляді пожертвувань грошей на покупку молока для немовлят і надання освіти дітям ув’язнених.

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button