Туреччинa

Більше 68% дорослого населення Туреччини отримали дві дози вакцини проти COVID-19

Більше 68% населення Туреччини у віці 18 років і старше отримали дві дози вакцини проти COVID-19, в той час як показник першої дози для тієї ж вікової групи становить більше 85%, свідчать дані Міністерства охорони здоров'я республіки.

Більше 68% населення Туреччини у віці 18 років і старше отримали дві дози вакцини проти COVID-19, в той час як показник першої дози для тієї ж вікової групи становить більше 85%, свідчать дані Міністерства охорони здоров’я республіки.

З тих пір як в середині січня була розгорнута кампанія з вакцинації, в країні було введено понад 106 млн доз вакцини проти коронавірусу, пише Hurriyet. Майже 43 млн осіб отримали обидві дози, в той час як понад 53 млн осіб отримали свою першу дозу вакцини. Крім того, близько 10 млн осіб отримали третю ін’єкцію від коронавірусу.

Тільки в семи провінціях з 81 провінцій Туреччини не менше 75% населення повністю вакциновано, вказується в статті.

Згідно з класифікацією Міністерства охорони здоров’я республіки, міста, в яких щонайменше 75% їх жителів отримали дві дози, вважаються провінціями «низького ризику».

У Стамбулі, найбільш густонаселеному місті країни, близько 65% дорослого населення були повністю вакциновані, в той час як відповідний показник для Анкари перевищує 71%. У Ізмірі, третьому за величиною місті, майже 74% жителів у віці 18 років і старше отримали обидві дози.

У північно-західній провінції Киркларелі найвищий показник-майже 77%, за яким слідує південно-західна провінція Мугла – 76%. У південно-східній провінції Шанлиурфа, яка знаходиться в нижній частині списку, тільки трохи більше 41% дорослого населення були повністю вакциновані.

«Чим більше збільшиться число людей, які отримали дві дози і повністю вакцинованих, тим вище наші шанси на успіх у боротьбі з пандемією», — заявив міністр охорони здоров’я республіки Фахреттін Коджа.

Разом з тим професор Сема Кутлуфан Туран з наукової ради МОЗ Туреччини заявила, що більшість смертельних випадків відбувається серед пацієнтів, які не були вакциновані, або тих, хто отримав дві дози ін’єкції Sinovac, але не отримав третю.

 

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button