ПолітикаТуреччинa

Кількість політичних партій в Туреччині в 2021 році досягла 116

Міністерство внутрішніх справ Туреччини заявило в середу, що кількість політичних партій в Туреччині в 2021 році досягла 116.

Міністерство внутрішніх справ Туреччини заявило в середу, що кількість політичних партій в Туреччині в 2021 році досягла 116.

У міністерстві зазначили, що за останні дев’ять місяців було зареєстровано 13 нових політичних партій. У 2020 році цей показник становив 27.

У міру того, як дисиденти залишають свої партії і формують власні рухи, створюється більше партій.

Більшість нових партій були сформовані вихідцями правлячої Партії справедливості і розвитку (ПСР) і основної опозиційної Народно-республіканської партії (НРП). Представники ПСР, колишній віце-прем’єр-міністр Алі Бабаджан створив Партію демократії та прориву (DEVA), а екс-прем’єр-міністр Ахмет Давутоглу є засновником партії майбутнього. Колишні члени НРП мер району Шишлі Мустафа Саригюл заснував політичний рух «За зміни в Туреччині» (TDP), а Мухаррем Індже сформував партію «Батьківщина».

Раніше минулого місяця депутат «Хорошої партії» Уміт Оздаг також оголосив про свою нещодавно створену «Партію Перемоги» (Zafer Partisi).

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button