Туреччинa

У Туреччині 14 вересня зареєстрували найвищий рівень нових випадків COVID19 з травня

14 вересня у Туреччині зареєстрували 27 тис. 802 нових випадків COVID-19, що є найвищим числом щоденних інфекцій з 4 травня, показали офіційні дані, міністр охорони здоров'я Туреччини Фахреттін Коджа закликав людей зробити щеплення.

14 вересня у Туреччині зареєстрували 27 тис. 802 нових випадків COVID-19, що є найвищим числом щоденних інфекцій з 4 травня, показали офіційні дані, міністр охорони здоров’я Туреччини Фахреттін Коджа закликав людей зробити щеплення.

У країні також зареєстровано 276 смертей від коронавірусу, що близько до рекордних щоденних рівнів, пише Hurriyet.

Разом з тим Коджа підкреслив, що число випадків і жертв швидко скоротиться за короткий час, якщо будуть забезпечені єдність і солідарність у вакцинації.

Зростання щоденного числа загиблих в Туреччині з середини липня було одним з найбільш різких серед країн Європи і Близького Сходу, свідчать глобальні дані, зазначає видання.

Після всебічних зусиль влади, спрямованих на уповільнення поширення вірусу, на карті Туреччини COVID-19 більше немає провінції, за винятком північно-східної провінції Гюмюшхане, яка вважається «схильною до високого ризику», заявив Коджа.

«В даний час Гюмюшхане є єдиною провінцією, де рівень вакцинації першою дозою нижче 65%», — підкреслив він.

Нагадаємо, що на карті ризику COVID-19 в Туреччині провінції розділені на чотири різні групи ризику: низький (синій), середній (жовтий), високий (помаранчевий) і дуже високий (червоний) в залежності від рівня інфікування і вакцинації жителів.

Згідно з опублікованими новими даними, з початку кампанії імунізації в січні в Туреччині було введено понад 103,01 млн уколів вакциною проти коронавірусу.

За даними міністерства охорони здоров’я Туреччини, понад 51,98 млн осіб отримали свою першу дозу вакцини проти COVID-19, в той час як більше 40,92 млн осіб повністю вакциновані.

Разом з тим дані показали, що 83,74% дорослого населення країни отримали принаймні одну дозу вакцини. У Туреччині також поставили треті щеплення більш ніж 9,56 мільйонам осіб.

Тим часом, за словами турецького фахівця з інтенсивної терапії, кожна п’ята смерть, пов’язана з COVID-19, викликана сепсисом. Виступаючи на заході, присвяченому Всесвітньому дню боротьби з сепсисом, голова Асоціації інтенсивної терапії Октай Деміркіран сказав, що одна з кожних п’яти смертей, викликаних COVID-19, викликана сепсисом, але необхідна обізнаність в цьому відношенні не досягнута.

Сепсис відомий як небезпечний для життя стан, який виникає, коли реакція організму на інфекцію викликає пошкодження його власних тканин і органів. Експерти неодноразово попереджають, що у важких пацієнтів з COVID – 19 може виникнути септичний шок, який в кінцевому підсумку може призвести до смерті.

 

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button