Туреччинa

За останні 6 років у в’язницях Туреччини померло 103 ув’язнених

У Туреччині ув'язнених з важкими хворобами звільняють з в'язниць лише на межі смерті. За останні 6 років у стінах виправних установ, де утримуються тисячі ув'язнених, яких обмежують у праві зустрічатися з сім'ями, померло 103 ув'язнених. Мустафа Кабакчіоглу, Мехмет Алі Челебі, Халіме Гюльсу – лише деякі з них.

У Туреччині ув’язнених з важкими хворобами звільняють з в’язниць лише на межі смерті. За останні 6 років у стінах виправних установ, де утримуються тисячі ув’язнених, яких обмежують у праві зустрічатися з сім’ями, померло 103 ув’язнених. Мустафа Кабакчіоглу, Мехмет Алі Челебі, Халіме Гюльсу – лише деякі з них.

Незважаючи на відчайдушні прохання родичів, Мін’юст ігнорує долю тяжкохворих ув’язнених. Згідно з доповіддю турецької асоціації з прав людини за 2020 рік, у в’язницях Туреччини в цілому містяться 1605 хворих ув’язнених, 604 з яких важко хворі.

Як повідомляє агентство Mezopotamya, становище тяжкохворих ув’язнених погіршилося під час пандемії коронавірусу. Деякі з хворих ув’язнених не бачать, не в змозі ходити, чути, живуть з відсутньою кінцівкою, і навіть не можуть впізнати своїх родичів на тюремних побаченнях. Незважаючи на щоденне погіршення стану їх здоров’я, хворих ув’язнених або випускають на межі смерті, або передають сім’ям вже в трунах.

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button