СвітТуреччинa

У Німеччині оцінили неймовірні успіхи біженців-жертв дискримінації в Туреччині  

В асоціації з надання допомоги біженцям Aktion в Берліні пройшла церемонія вшанування біженців-уродженців Туреччини, які досягли успіху в процесі інтеграції в німецьке суспільство.

В асоціації з надання допомоги біженцям Aktion в Берліні пройшла церемонія вшанування біженців-уродженців Туреччини, які досягли успіху в процесі інтеграції в німецьке суспільство.

Асоціація з надання допомоги біженцям Aktion (Aktion für Flüchtlingshilfe e. V.) була заснована в 2018 році берлінцями і біженцями, які стали жертвами політичної дискримінації в Туреччині. Мета асоціації не тільки допомога біженцям в процесі надання притулку, а й сприяння в інтеграції в місцеву спільноту. Ще одне завдання об’єднання – довести до відома громадськості порушення і факти дискримінації в країнах переслідування.

Після спроби перевороту 15 липня 2016 року, відповідальність за організацію якої режим Ердогана необгрунтовано звалив на рух Гюлена, тисячі громадян опинилися під загрозою репресій. Десятки тисяч людей, серед яких були лікарі, інженери, вчителі та представники інших професій, були звільнені відповідно до надзвичайного декрету уряду, що має силу закону (KHK). Багатьох з них не тільки позбавили роботи та права на працю, а й кинули до в’язниці. Деяким довелося покинути країну нелегким шляхом і шукати притулку в демократичних країнах. Прибулі до Німеччини за короткий час успішно пройшли інтеграційні курси і вивчили мову на рівні, необхідному для роботи в німецькому суспільстві.

На церемонії вшанування біженців з Туреччини були присутні представники різних громадських організацій і депутати Бундестагу від політичних партій Німеччини.

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button