ПолітикаТуреччинa

Reuters: Ердоган не ризикне йти на вибори

Міжнародне інформаційне агентство Reuters опублікувало всебічний аналіз про президента Туреччини і вибори 2023 року.

Міжнародне інформаційне агентство Reuters опублікувало всебічний аналіз про президента Туреччини і вибори 2023 року.

Оцінюючи ймовірність перемоги Ердогана на виборах, агентство пише наступне: «якщо ви подивитеся на опитування про Ердогана укупі з поганою економічною ситуацією, ви побачите, що наступні 12 місяців – невідповідний час для виборів».

У статті під назвою «коли «економічне диво» Ердогана почне руйнуватися?», говориться, що «Ердогана чекають вибори в 2023 році – рік 100-річчя створення Турецької Республіки. Опитування показують, що підтримка президента знизилася за останні три роки через валютну кризу, різкого спаду економіки і пандемії коронавірусу».

Reuters зазначає, що деякі опитування показують, що правляча коаліція відстає від неформального альянсу опозиційних партій, незважаючи на те що Партія Ердогана – ПСР залишається популярною, особливо серед консервативних селян і робітників.

«Цього року економіка повернулася до сильного зростання. Туреччина також була однією з небагатьох країн, які уникли спаду ВВП в 2020 році. Однак в останні роки Туреччина постраждала від повернення більш ніж 20 – відсоткової інфляції цін на продовольство та інші основні товари», – зазначає агентство.

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button