ПолітикаТуреччинa

Підтримка ПСР нижче 30%, а у Ердогана не залишилося шансів перемогти на наступних президентських виборах

Директор дослідницького центру «Євразія» Кемаль Озкіраз вважає, що у Ердогана все менше шансів заручитися довірою електорату.

Директор дослідницького центру «Євразія» Кемаль Озкіраз вважає, що у Ердогана все менше шансів заручитися довірою електорату.

Озкіраз зазначив, що останні опитування говорять про те, що підтримка ПСР впала нижче 30 відсотків.

Згідно з останнім опитуванням на питання «за кого ви будете голосувати, якщо найближчої неділі відбудуться вибори?» 25% відповіли, що за ПСР. 22,9% назвали НРП, 12,8% – хороша партія, 9,4% – ДПН, 6% – ПНР, 3,8% – партія DEVA, 1,7% – партія майбутнього.

Також респондентам було поставлено питання «якби наступні особи були кандидатами в першому турі майбутніх президентських виборів, за кого б ви проголосували?». З’ясувалося, що якби суперниками були Реджеп Таїп Ердоган і Мерал Акшенер, то за Ердогана проголосували б 39,8%, Акшенер обрали б 42,3%.

У «протистоянні» Ердоган–Киличдароглу перемогу здобув би лідер опозиції. За Кемаля Киличдароглу проголосували б 44%, в той час як за Ердогана всього 37,8%.

У суперечці за президентське крісло між Ердоганом і Мансуром Явашем перемогу здобув би мер Анкари. Яваша підтримали 49,7%, а Ердогана тільки 37% учасників опитування.

 

 

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button