Туреччинa

ТТВ: Фактичні щоденні випадки COVID – 19 в Туреччині можуть перевищувати 80 тисяч

Міністерство охорони здоров'я Туреччини повідомило в п'ятницю про 5 тис. 103 нових пацієнтів COVİD19 і 141 смерті, таким чином число загиблих в країні склало. понад 12 тис.

За кілька годин до того, як міністр охорони здоров’я Республіки Фахреттін Коджа оголосив п’ятничні цифри, Турецька Медична асоціація (TTB) опублікувала результати свого опитування лікарів, який показав 47 тис.629 щоденних випадків захворювання по всій країні і 12 тис. 631 в одному тільки Стамбулі. Опитування проводилося серед 1 тис. 270 лікарів в 73 з 81 провінції Туреччини.

Голова Центрального комітету TTB Шебнем Корур Фінджанджі заявила, що фактичне число щоденних випадків захворювання може перевищувати 80 тис., оскільки дані були отримані з обмежених джерел. Тим часом, учасники повідомили про 49%-му рівні інфікування серед лікарів первинної медико-санітарної допомоги та іншого персоналу.

За словами члена Центрального комітету ТТБ Казима Догана Ерогуллари, відповідні заходи Туреччини на пандемію були зосереджені на другому етапі-терапії в медичних установах, а не на першому-профілактичній медицині, що, як він вважає, призвело до того, що 84% медичних працівників, які повідомили також про почуття виснаження і вигорання «часто» або «постійно» протягом восьми місяців боротьби з пандемією.

За офіційними даними, в цілому в країні зареєстровано понад 55 тис. активних випадків захворювання. ТТВ не вистачає центральних ресурсів для оголошення альтернативних цифр, вказують в організації.

Мер Стамбула Екрем Імамоглу також знову оскаржив офіційні цифри.

«Дані, які ми зібрали, показують 410 смертей у Стамбулі 17 листопада. Кількість смертей від інфекційних захворювань за той же день склала 164, а в офіційному звіті було зафіксовано 92 випадки смерті від COVID-19 по всій країні»,- цитує Імамоглу Evrensel.

Станом на 19 листопада столичний муніципалітет Стамбула зареєстрував 10 681 смерть через інфекційні захворювання, сказав Імамоглу, грунтуючись на записах про смерть, доступних муніципальним службам.

У свою чергу міністр Коджа, виступаючи на засіданні Парламентської бюджетної комісії, заявив, що було б неправильно вважати COVID-19 єдиною інфекційною хворобою.

«Я кричу, я вимагаю тритижневого локдауну. Без повного карантину часткові заходи можуть призвести до більш серйозних проблем», — заявив Імамоглу.

Доктор Фінджанджі, виступаючи на Artı TV, сказала, що повний карантин став необхідністю. Людям, які перебувають у скрутному становищі, повинна бути виплачена компенсація за втрату доходу, а працівникам повинна бути надана оплачувана відпустка протягом суворої «принаймні, двох-чотирьох тижневої ізоляції».

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button