Туреччинa

П’ятикратне збільшення випадків COVID-19 стало випробуванням для системи охорони здоров’я Туреччини

Міністр охорони здоров'я Фахреттін Коджа заявив 9 грудня, що в Туреччині зареєстровано п'ятикратне збільшення випадків COVID-19 в порівнянні з попереднім піком в квітні.

«Щоденна кількість хворих COVID – 19 зросла більш ніж у п’ять разів, а кількість смертей у порівнянні з попереднім піком у квітні збільшилася на 55%. З урахуванням даної обставини на наших медичних працівників покладено величезний тягар. У відділеннях інтенсивної терапії кілька пацієнтів борються за своє життя. Кількість госпіталізованих пацієнтів зростає, і це більш помітно в деяких наших провінціях»,-сказав Коджа, виступаючи після засідання Науково-консультативної ради з коронавірусу.

За словами міністра, в південних провінціях Хатай, Адана і Мерсін, в північній провінції Самсун і в середземноморському курортному місті Анталья цифри продовжують зростати.

«Наші лікарні, відділення інтенсивної терапії перевантажені», – цитує його Duvar.

Міністр сказав, що у великих містах, таких як Стамбул, Анкара, Ізмір, Бурса, Конья і Газіантеп, останнім часом спостерігається зниження поширення вірусу.

«Хоча ситуація відбивається на статусі поліклінік, стаціонари та відділення інтенсивної терапії як і раніше мають високу заповнюваність. В результаті цього неминучі більш суворі обмежувальні заходи», – підкреслив Коджа.

Він також повідомив, що на даний момент більше 120 тис.медичних працівників, або 10%, інфіковані COVID-19, і 216 з них загинули.

Коджа також торкнувся плану Туреччини почати використовувати китайську вакцину COVID-19 пізніше цього місяця. Туреччина з населенням 83 млн осіб підписала контракт на закупівлю 50 млн доз вакцини COVID-19 у китайської компанії Sinovac Biotech Ltd і планує почати вакцинацію в цьому місяці, приділяючи пріоритетну увагу медичним працівникам, вказує видання.

Туреччина очікує отримати поставку китайської Sinovac Biotech Ltd в найближчі дні, сказав міністр, додавши, що на даний момент ведуться переговори про закупівлю інших вакцин на випадок необхідності.

Міністр повідомив, що вакцина Sinovac буде вводитися двома дозами, кожні 14-21 день. Він вказав, що вакцинація буде безкоштовною для всіх громадян Туреччини.

«Ми поки не думаємо про обов’язкову вакцинацію. Замість цього ми прагнемо переконати наших громадян зробити масову вакцинацію можливою», – зазначив Коджа.

Вакцинація не поширюється на вагітних жінок та осіб молодше 18 років.

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button