ПолітикаСвітТуреччинa

«ЄС розглядає варіанти виходу за рамки санкцій щодо Туреччини»

Глава зовнішньополітичної служби Євросоюзу Жозеп Боррель незабаром представить ряд варіантів заходів проти Туреччини, які вийдуть за рамки санкцій, повідомляє фонд EURACTIV.

На зустрічі в Берліні 27-28 серпня міністри закордонних справ ЄС розглянуть питання, пов’язані з Туреччиною, такі як спірна розвідка природного газу в східному Середземномор’ї, міграція та інтервенції в Лівії та Сирії, заявив Euractiv високопоставлений чиновник ЄС.

Пропозиції Боррела під час зустрічі «будуть чимось більшим, ніж санкції», зазначив чиновник. Санкції проти турецьких фізичних і юридичних осіб також будуть обговорюватися.

Офіційний представник ЄС заявив, що будь-який діалог з Туреччиною відбудеться тільки в тому випадку, якщо Анкара припинить незаконну діяльність в східному Середземномор’ї.

Нагадаємо, що 10 серпня Туреччина направила сейсмічне судно Oruç Reis у супроводі кораблів турецьких ВМС в територіальні води Греції для розвідки вуглеводнів. Місія повинна була закінчитися 23 серпня, проте Анкара вирішила продовжити її ще на чотири дні.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button