СвітТуреччинa

Відомий киргизький політик закликав знайти «викраденого» педагога Орхана Інанди

Лідер партії «Ата-Мекен», екс-спікер парламенту Киргизстану Омурбек Текебаєв закликав докласти зусиль у пошуках Орхана Інанди.

Лідер партії «Ата-Мекен», екс-спікер парламенту Киргизстану Омурбек Текебаєв закликав докласти зусиль у пошуках Орхана Інанди.

«З моменту зникнення Орхана Інанди пройшло більше тижня. Спочатку це здавалося злочином, але тепер це міжнародна політична подія, тому що Орхан Інанди – відома фігура в Киргизстані. Відразу після здобуття Киргизстаном незалежності Турецька інтелігенція прагнула допомогти у створенні нового Киргизстану, відкривши школи Себат (нині Сапат), щоб впровадити нововведення і реформувати систему освіти Киргизстану. Система освіти «Сапат»,  включаючи її лідера Орхана Інанди, внесла значний внесок у реформу, модернізацію і створення системи освіти в Киргизстані. Ми також повинні цінувати цей внесок як внесок у створення нової киргизької держави. Тому Орхан Інанди – не просто пересічний громадянин Киргизстану, а великий громадський діяч, який зробив свій внесок у розвиток Киргизстану. Загадкове зникнення Орхана Інанди турбує всіх киргизстанців. Влада Киргизстану повинна докласти всіх зусиль, щоб його знайти. В іншому випадку це кине тінь на імідж Киргизстану як всередині країни, так і на міжнародній арені», – йдеться в заяві Текебаєва.

Президент Міжнародного освітнього закладу «Сапат», громадянин Киргизстану Орхан Інанди зник 31 травня 2021 року в Бішкеку. Стверджується, що його могли викрасти і вивезти до Туреччини за звинуваченням у зв’язках з рухом Гюлена.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button