ПолітикаТуреччинa

Три опонента Ердогана можуть стати серйозними конкурентами на можливих президентських виборах

Дослідницька фірма, що займається вивченням громадської думки та маркетинговими дослідженнями Aksoy представила підсумки щотижневого опитування «Монітор Туреччини».

Дослідницька фірма, що займається вивченням громадської думки та маркетинговими дослідженнями Aksoy представила підсумки щотижневого опитування «Монітор Туреччини».

Респондентам поставили запитання «Якщо цієї неділі відбудуться парламентські вибори, за яку партію ви проголосуєте?» 16,7% відповіли, що ще не визначся з вибором, відмовилися відповідати або сказали, що взагалі не підуть на вибори.

Після розподілу не визначилися, відсоток голосів урядового «Народного Альянсу» склав 42,9%. Опозиційний «Національний альянс» отримав 38,7%. Частка голосів ДПН, що не входить в обидва альянси, склала 10,1%. При цьому ПСР досягла найвищої кількості голосів серед політичних партій-32,7%. ПНР, яка є її партнером по «Народному альянсу», отримала 10,2%. Другою партією, яка набрала найбільшу кількість голосів у перший тиждень травня у складі «Національного Альянсу», стала НРП з 26,1%. Інший член Опозиційного Альянсу «хороша партія» посіла третє місце – 12,6%. Відсоток голосів за партію DEVA склав 2,4%, за «Партію щастя» – 1,3%, за «Партію майбутнього», очолювану Давутоглу, – 1,9%.

Щоб з’ясувати переваги респондентів у можливих президентських виборах учасникам задавалися питання у вигляді комбінації. Політиком, який набрав найбільшу кількість голосів проти президента Ердогана (35,7%), став мер Анкари від НРП Мансур Яваш з 47,9%. При порівнянні Ердогана і мера Стамбула від НРП Екрема Імамоглу лідером виявився Імамоглу (45,5% проти 36%). Ще один можливий конкурент-голова «хорошої партії» Мерал Акшенер обійшла Ердогана на 0,1% (37,5% проти 37,4%).

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button