СвітТуреччинa

У Лівії атакували авіабазу з турецькими ППО  

Лівійський уряд національної згоди (ПНС) повідомив про атаку "іноземної авіації" на стратегічно важливу (в 100 кілометрах на північний захід від Тріполі) базу, на якій, згідно з кількома джерелами, були розміщені турецькі ППО. Яка саме країна стоїть за нападом, у заяві не повідомляється.

Заступник Міністра оборони ПНС Салах Намруш назвав напад “марною і повною відчаю спробою” підвищити бойовий дух військ суперника ПНС, командувача Лівійської національної армією (ЛНА) Халіфи Хафтара. За словами Намруша, ПНС відповість за цю акцію “в потрібний час в потрібному місці”.

Тим часом війська Хафтара, згідно із заявою джерела ТАСС, вже взяли на себе відповідальність за напад на базу, який було скоєно в ніч на неділю. “ВПС Лівійської національної армії атакували бойову техніку на базі Ель-Ватия – повідомило джерело. – Були знищені розміщені там турецькі зенітні ракетні комплекси Hawk, радіолокаційні системи та комплекси РЕБ KORAL”.

За підтримки Туреччини військам ПНС вдалося переломити хід військового конфлікту і повернути контроль над низкою захоплених ЛНА територій. Зокрема, Авіабаза Ель-Ватия була зайнята в травні.

Росія виступає в цьому конфлікті на боці Хафтара. Африканське командування Збройних сил США (AFRICOM) стверджувало, що Москва перекинула до Лівії кілька сучасних винищувачів МіГ-29 з метою підтримати російських найманців, які борються за генерала халіфу Хафтара.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button