СвітТуреччинa

ЗМІ: Канадська компанія призупинила поставки авіадвигунів, що використовуються на турецьких військових безпілотниках

Канадський виробник автомобілів призупинив поставку авіадвигунів до Туреччини після повідомлень про те, що деякі з його двигунів використовуються на турецьких бойових безпілотниках, розгорнутих союзником Азербайджану в його конфлікті проти Вірменії через спірний регіон Нагірного Карабаху, повідомляє телекомпанія CBC.

Згідно з повідомленням, Bombardier Recreational Products (BRP) заявила, що наприкінці минулого тижня стало відомо, що деякі з рекреаційних авіаційних двигунів виробництва Rotax — Австрійської дочірньої компанії — використовуються на турецькому безпілотнику Bayraktar TB2.

Раніше в цьому місяці Канада призупинила експорт зброї до Туреччини, оскільки вона розслідує використання канадських технологій в конфлікті між Азербайджаном і Вірменією, після розслідування тверджень про те, що азербайджанські війська використовували канадські збройові технології, спочатку експортовані в Туреччину.

«Нещодавно нам стало відомо, що деякі двигуни Rotax в даний час використовуються у військових безпілотниках, і ми негайно почали ретельне розслідування», — цитує CBC Мартіна Ланжельє, старшого віце-президента BPR і прес-секретаря компанії.

Тим часом компанія призупиняє постачання авіаційних двигунів до країн з «незрозумілим використанням», сказав Ланжельє.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button