ЕкономікиПолітикаТуреччинa

Опозиція Туреччини розкритикувала акцію з роздачі хліба

Опозиція розкритикувала партію націоналістичного руху (ПНР) за те, що вона почала кампанію з роздачі безкоштовного хліба замість того, щоб змусити свого союзника, правлячу партію справедливості і розвитку (ПСР), врятувати економіку шляхом структурних реформ, спрямованих на викорінення бідності в країні.

«Ми повинні відзначити цей факт: ви починаєте кампанію безкоштовного хліба в той час, коли припускаєте, що економіка злетіла. Це означає, що один з вас — брехун. Це або «Економіка злетіла», або безкоштовний хліб для тих, хто не може заробляти на життя», — заявила голова «хорошої партії» Мераль Акшенер.

Критика Акшенер послідувала після того, як деякі муніципалітети ПНР і ПСР почали кампанію з роздачі безкоштовного хліба для малозабезпечених сімей, уточнює Hurriyet. Акшенер нагадала, що роздача безкоштовного хліба — це багатовікова традиція в Анатолії, яка була реалізована обережно, щоб не принижувати бідних.

Традиція роздачі безкоштовного хліба, безкоштовного сніданку або безкоштовного супу є в багатьох частинах Туреччини. Коли клієнт купує хліб в пекарні, він платить за два, в результаті чого інший хліб буде переданий тим, хто потребує. У булочній зазвичай висить вивіска, що показує, скільки безкоштовних булок хліба магазин повинен передати людям.

«Вони настільки відірвалися від нашого народу, що навіть забули про нашу традицію з роздачі безкоштовного хліба», – сказала Акшенер.

Лідер ПНР Девлет Бахчелі відповів Акшенер на засіданні фракції своєї партії в парламенті, підкресливши, що рішення про проведення кампанії було прийнято після того, як Стамбульська Торгова палата підвищила ціну кілограма хліба з 6,25 до 7,5 турецьких лір.

«Ми хотіли допомогти нашим громадянам з низьким і середнім рівнем доходу, не завдаючи шкоди їх честі», — підкреслив Бахчелі, описуючи кампанію як відображення єдності та спільної участі.

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button