Туреччинa

Хідаета Караджа позбавили законної пенсії

Колишнього генерального директора Samanyolu Media Group Хідаета Караджа, який вже 6,5 років перебуває в тюремному ув'язненні, позбавили законної пенсії. Про це повідомив його син Сидки Караджа.

Колишнього генерального директора Samanyolu Media Group Хідаета Караджа, який вже 6,5 років перебуває в тюремному ув’язненні, позбавили законної пенсії. Про це повідомив його син Сидки Караджа.

«Мій батько Хідает Караджа несправедливо перебуває в тюремному ув’язненні 6 років, 4 місяці і 1 день. Його незаконно позбавили майна і прав, гарантовані Конституцією і законами. Сьогодні його позбавили останнього права – відібрали пенсію, що охороняється законом», – сказав Сидки Караджа.

Хідает Караджа був взятий під варту разом з головним редактором газети Zaman Екрем Думанли під час так званого «медіа-перевороту» 14 грудня 2014 року, а 19 грудня був заарештований і відправлений у в’язницю. Караджа був заарештований на підставі сценарію телесеріалу, поставленого ним на телебаченні Samanyolu. Турецький суд порахував, що в сценаріях міститься заклик до тероризму. Хідаета Караджа звинувачують в тому, що він є засновником терористичної організації, існування якої не було доведено протягом 6 років, і в управлінні цією організацією.

25 квітня 2015 року було винесено рішення про звільнення Хідаета Караджа і 62 поліцейських за недостатністю доказів. Однак постанова суду була визнана «не дійсною» і звинувачення залишилися в силі. Судді Метін Озчелік і Мустафа Башер, які винесли рішення про звільнення, були спочатку звільнені, а потім заарештовані. Крім того, до в’язниці також була відправлена дружина судді Мустафи Башера Рабія Башер.

 

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button